Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Groenten-quiche-cake

Groenten-quiche-cake

Het is een Paleo versie van quiche, maar dan in cakevorm. Vandaar de dubbele benaming. Hoe dan ook… Dit is een makkelijk te maken gerecht vol heerlijke groenten, een flinke dosis ei en te gebruiken als ontbijt, lunch en diner. Wat wil je nog meer?

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 6 eieren
  • ⅓ kopje kokosmelk
  • ⅓ kopje tapioca
  • groenten naar keuze (ik gebruikte een ½ courgette, 5 gesneden champignons en 1 rode paprika)
  • ⅓ kopje kaas in blokjes (ik gebruikte geitenkaas)
  • ⅓ kopje spekjes in reepjes
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Oventijd: 45-60 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was en snijd de groenten in blokjes.

Meng de eieren, kokosmelk, tapioca en kruiden in een grote kom. Zorg dat er geen klontjes tapioca in het mengsel zitten.

Voeg de gesneden groenten toe aan de mix, samen met de spekjes en de blokjes kaas.

Bestrijk een cakevorm met de gesmolten kokosolie en giet het mengsel erin. Plaats de vorm in het midden van de oven.

De quiche-cake zal wat rijzen. Zodra een tandstoker schoon uit de quiche komt is deze klaar. Smullen maar!

Dit gerecht kun je ook heel goed koud eten en het oorspronkelijke idee komt van Cotton and Cream.



100 happy days - deel 1

100 happy days - deel 1

Artisjokken uit de oven

Artisjokken uit de oven