Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Goulash met kalkoen

Goulash met kalkoen

Mijn moeder heeft vorige week een prachtige riblap voor ons meegenomen uit Frankrijk. Dat betekent dat het tijd is voor goulash uit de tajine. Bedankt lieve mam :). Fijn van dit gerecht is dat je er alle kanten mee op kunt. Als je geen sperziebonen in huis hebt, gebruik dan wortels, paprika of kool. Worstjes vergeten te halen, maar wel wat kip over van gisteren? Het zal nog steeds heerlijk smaken, welke ingrediënten je ook gebruikt. 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram riblap of ander suddervlees
  • 4 kalkoen worstjes (kip kan ook)
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 kopje paddenstoelen (bijv. portabella of champignons)
  • 1 kopje groenten (bijv. sperziebonen of spruitjes)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 3 runderbouillonblokjes
  • 2 eetlepels ghee of roomboter
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Oventijd: 90-120 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Bestrooi het rundvlees ruim met peper en zout aan beide kanten en snijd het in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Snijd de worstjes in stukjes.

Riblap en kalkoen worstjes

Heb je ghee in huis? Dit gerecht krijgt net wat extra smaak als je het vlees in ghee hebt gebakken. Je kunt ghee bijvoorbeeld halen bij de Turk of bio-winkels. Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Bakken in ghee geeft groenten en vlees een vollere smaak, heerlijk.  

Smelt de boter of ghee in een grote pan en bak het vlees op hoog vuur aan, ongeveer 3 minuten. Het vlees hoeft niet gaar te zijn, alleen rondom bruin. Doe het vlees met vet en al in de tajine.

Snijd de ui en paddenstoelen in grove stukken en bak deze in dezelfde pan kort aan, ongeveer 3 minuten. Voeg wat extra boter of ghee toe indien nodig. Doe dit bij het vlees in de tajine.

Maak de groenten schoon, snijd de tomaat in stukken en voeg dit toe aan de tajine.

Voeg de bouillonblokjes, het paprikapoeder, het laurierblad, extra peper en zout en ongeveer 1 kopje water toe aan het geheel en roer alles door elkaar.

Doe de deksel erop en de tajine mag de oven in. Ongeveer 90-120 minuten later heb je een heerlijke Goulash. Controleer voor serveren of het vlees gaar is. 

Serveer met bloemkoolrijst en smullen maar!


Tonijn-appel salade

Tonijn-appel salade

Omelet tomaat-avocado

Omelet tomaat-avocado