Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Gevulde Portobello's

Gevulde Portobello's

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Dit recept stond al een tijdje op mijn lijstje. Ik maakte het een paar weken geleden als probeersel voor een kookboek waar ik momenteel aan meewerk (ja… ik kom weer in een kookboek te staan, later daarover meer ). Toen dit recept niet werd geselecteerd betekende dat meteen dat ik het hier op mijn blog kan posten.

Het is echt een van mijn favoriete recepten op het moment en ik heb het al diverse keren gemaakt in de tussentijd, maar ik bleef maar treuzelen met het uitwerken van het recept en het maken van de foto’s. Eindelijk ben ik er dan nu aan toe gekomen en vind het eigenlijk wel een ideaal recept om 2017 mee te starten!

Dus...

  • Dit heb je nodig voor 2 personen:
  • 4 grote Portobello’s
  • 4 eieren
  • 4 plakken Prosciutto ham
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • peper en zout naar smaak
  • verse bieslook of peterselie

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Oventijd: 15 minuten

Zo maak je het:

Kies je Portobello’s met zorg uit. Het liefst zijn ze allemaal van ongeveer gelijke grootte en hebben ze een opstaande en stevige rand aan de onderkant. Zorg ervoor dat er geen scheuren in de rand zitten.

Verwarm de oven voor op 180C.

Borstel de Portobello’s voorzichtig schoon en gebruik een kleine lepel om ze leeg te scheppen. Verwijder hierbij heel voorzichtig de sporen en het steeltje, zonder de hoed van de paddenstoel te beschadigen. Wat je uit de Portobello’s hebt geschept hoef je zeker niet weg te gooien. Verwerk het in de soep of roerbak het met groenten.

Vouw de plakken Prosciutto ham langs de binnenranden van de Portobello’s. Snijd de tomaat in dunne plakken en de ui in dunne ringen en verdeel het over de 4 Portobello’s. Breek daarna boven elke Portobello een ei zonder de dooier te breken.

Zet de Portobello’s in een grillpan. Door de groeven van de grillpan blijven de paddenstoelen gemakkelijker rechtop staan. Heb je geen grillpan? Gebruik dan het rooster van de oven of zet ze in een kleine ovenschaal zodat ze elkaar overeind houden.

Wij hebben deze grillpan van Le Crueset (affiliate link):

Bak de Portobello’s in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Bestrooi de gevulde Portobello’s met verse bieslook of peterselie en smullen maar.



Suikervrije aardbeienjam

Suikervrije aardbeienjam

Pompoenhummus

Pompoenhummus