Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Gevulde eieren met shiitake, ui en spekjes

Gevulde eieren met shiitake, ui en spekjes

Speciaal voor pasen! 

Ook zo gek op eieren? De verzameling van eier-gerechten groeit en groeit maar. Voordat wij overstapten op Paleo, aten we niet meer dan de paar voorgeschreven eieren per week. Ondertussen eet ik er wel 3 per dag en vind het heerlijk! Of dit gezond voor je is, daar zijn de meningen in voedselland behoorlijk over verdeeld. Zelf voel ik me er in ieder geval prima bij.

‘Alle voedingsstoffen die nodig zijn om een kuikentje te kunnen maken zijn aanwezig in een ei. Hoe kan zoiets voedzaams ongezond voor je zijn?’

Dit heb je nodig voor 10 gevulde eieren (halfjes):

  • 5 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels homemade mayonaise
  • 1 handvol shiitake (± 50 gr)
  • 1 kleine rode ui
  • ¼ kopje spekjes (± 50 gr)
  • 1 theelepel citroensap
  • boter, ghee of kokosolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: kleine tomaatjes en peterselie ter garnering

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten

Zo maak je het:

Zorg er eerst voor dat je voldoende hardgekookte eieren hebt. Zie ook ‘het perfecte eitje’ voor de beste aanpak en maak er meteen meer dan nodig. Die komen heus wel op in de aankomende week ;).

Snijd de shiitake en ui heel fijn. Smelt wat vet naar keuze in een pan en bak de paddenstoelen en ui op laag vuur zacht, ongeveer 3 minuten.

Voeg de spekjes toe en bak deze nog een minuut of 5 mee. Draai eventueel het vuur iets hoger tot de spekjes mooi roze zijn geworden.Laat dit iets afkoelen.

Pel ondertussen de eieren, en snijd ze voorzichtig doormidden. Houd elk ei boven je blender of keukenmachine en knijp er voorzichtig in. Als het goed is valt het eigeel makkelijk uit het ei. Herhaal tot alle eitjes leeg zijn. Heb je geen blender of keukenmachine, wip het eigeel dan in een hoge kom en gebruik straks een staafmixer om het geheel te mixen. Werkt prima.

Eitje.jpg

Voeg de paddenstoelen, ui en spekjes toe, samen met de mayonaise, citroensap, peper en zout en mix het geheel glad.

Schep de mix in een spuitzak en vul elk eitje met de eiermix. Let op, deze mix is vrij dik en je hebt daarom een stevige spuitzak nodig. Ik kocht een goedkope bij de supermarkt toen ik dit voor het eerst maakte en de zak scheurde door de druk gewoon open. Dus, investeer beter in een stevige versie en voorkom dat de eiermix jezelf en/of keuken bekleed zoals bij mij gebeurde :). Je kunt natuurlijk ook gewoon een lepel gebruiken om de eiermix in de eitjes te scheppen...

Garneer eventueel met kleine tomaatjes in vieren gesneden en takjes peterselie.

Heb je nog eiermix over? En heb je extra eitjes gekookt? Maak dan een lekkere eiersalade voor de lunch morgen, of gewoon als side bij het diner vanavond.

Eetse!Courgette - groente van de maand

Courgette - groente van de maand

Chocoladecake paaseieren

Chocoladecake paaseieren