Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Gehaktbal kiekeboe!

Gehaktbal kiekeboe!

Fantastische naam voor een gehaktbal (niet zelf bedacht hoor). Het recept staat ook wel bekend als Vogelnestje of Scotch eggs. Het zijn gehaktballen met daarin een hardgekookt eitje. Normaal gesproken worden de ‘vogelnestjes’ gefrituurd of gebakken met een dikke laag broodkruimels er omheen, maar een Paleo versie is makkelijk en snel gemaakt. Zijn jullie er klaar voor? 

Dit heb je nodig voor 8-10 gehaktballen: 

  • 1 kilo gehakt (rund, varken of een combi)
  • 8-10 kleine hardgekookte eitjes
  • 2 ongekookte eieren
  • kokosolie, ghee of boter om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Oventijd: 20 minuten

Zo maak je het:

Zorg dat je een zooitje hardgekookte eitjes klaar hebt staan. Perfecte hardgekookte eitjes maak je zo!

Meng ondertussen het gehakt met de twee ongekookte eieren en ruim peper en zout naar smaak in een kom.

Pel de hardgekookte eieren.

Neem een handje vol gehakt en plet dit op je handpalm. Leg er een ei op en vouw het gehakt aan alle kanten om het ei heen. Kneed het goed vast zodat er geen ei meer te zien is en zorg ervoor dat er geen scheurtjes in het gehakt zitten. Herhaal dit voor alle eieren. 

Zet de oven vast aan zodat deze kan voorverwarmen op 180 graden.

Verwarm vet naar keuze in een grote pan en braad de kiekeboe-ballen in ongeveer 10 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. 

Verplaats de ballen naar een ovenschaal en giet het achtergebleven vet erover. Zet de schaal nog 20 minuten afgedekt in de oven.

Is dit de eerste keer dat je deze ballen op tafel zet en weet niemand dat er een ei in zit? Zodra één van je tafelgenoten de gehaktbal doormidden snijdt, roep je heel hard KIEKEBOE!

Susan van Paleo Made Simple heeft dit recept gemaakt tijdens de receptenruil van april 2015. Neem ook eens een kijkje in haar keuken.



Tahin (a.k.a. sesampasta)

Tahin (a.k.a. sesampasta)

Spinazie crème met ui en champignons

Spinazie crème met ui en champignons