Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Gebakken ui (in de vorm van een bloemetje :)

Dit recept kwam ik tegen en ik vond het er zo mooi uitzien dat ik een Paleo versie heb bedacht. Het resultaat ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook verrassend lekker! Eigenlijk veel lekkerder dan ik had gehoopt. Sindsdien heb ik dit al diverse keren gemaakt als bijgerechtje dat elke keer uitdraait op een feestje.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 grote uien
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • ⅓ kopje walnoten

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Oventijd: 10-15 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het topje van de ui, maar laat het kontje zitten. Verwijder ook het velletje.

Leg de ui nu met het kontje naar boven en steek een mes vanaf de rand van het kontje rechtop naar beneden. Herhaal dit elke paar millimeter (gemeten vanaf het kontje) zodat je de ui in partjes hebt gesneden zonder dat het uit elkaar kan vallen.

Klop de eieren los in een kom.

Gebruik een keukenmachine of vijzel om de walnoten te vermalen. Plaats dit in een aparte kom.

Gebruik nu een kwast om de ei voorzichtig over de ‘bloemblaadjes’ te verspreiden en bestrooi de ui vervolgens met de gemalen walnoot. 

Plaats de uien op bakpapier en zet ze in de oven. Na ongeveer 10 tot 15 minuten zal je ui gaar zijn.

Worden de uiteinden van de blaadjes al donker voor die tijd? Haal de ui dan eerder uit de oven.

Hoe je dit moet eten vraag je je af? Je zou de blaadjes er met je vingers kunnen uittrekken om ze vervolgens in de ketchup te steken. Je kunt natuurlijk ook gewoon mes en vork gebruiken :).

Hoe. Lekker. Is. Dit? Eet smakelijk!



Inktvisringen, de Paleo-versie

Review - FitFood Made Easy (eBook)

Review - FitFood Made Easy (eBook)