Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Garam masala thee

Garam masala thee

Een aantal weken geleden stapte ik de lokale toko binnen op zoek naar de kruidenmix garam masala dat ik wilde gebruiken door een nieuw gerecht voor op het blog. De zoon van de eigenaar hielp me en liet me zien dat de kruidenmix ook in een grove variant te krijgen is en hij vertelde me dat hij er regelmatig thee mee maakt. ‘Oh, hoe dan?’ was meteen mijn vraag. Dit is het resultaat, maar dan de Paleo versie ervan. Ik kan je verklappen… dit is een diep verwarmend en behaaglijk brouwsel, ideaal voor tijdens de knusse wintermaanden maar natuurlijk net zo lekker in de zomer ;).

Jouw plaatselijke toko heeft dit ook vast in huis. Mocht dit niet zo zijn, je kunt het ook zelf maken of bestellen in de Peachy winkel

Tip: de kruidenmix bevat o.a. laurierblad, stukjes pijpkaneel en steranijs. Deze zijn veel grover dan bijvoorbeeld korianderzaad en komijn. Breek dit eerst in wat kleinere stukjes en zorg ervoor dat je van elke specerij een beetje in de thee doet.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 grote glazen water
  • 2 eetlepels grove garam masala

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5-10 minuten

Zo maak je het:

Doe het water samen met de eetlepels garam masala in een pan en breng dit (langzaam) aan de kook. Draai het vuur dan uit en laat de kruiden 5 minuten trekken met het deksel op de pan. Schenk de thee door een zeef in een theepot, sloffen aan en in het hoekje van de bank kruipen met een goed boek :).Rabarber - groente van de maand

Rabarber - groente van de maand

Pannenkoeken (met of zonder wei)

Pannenkoeken (met of zonder wei)