Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Frittata met Spinazie en zalm

Frittata valt een beetje in dezelfde hoek als pizza, quiche en soep. Je kunt er van alles in kwijt. Een mooi geval van ‘wat heb ik in mijn koelkast?’. Deze frittata is gemaakt met spinazie en zalm, wat een heerlijke combi geeft. Heb je een gietijzeren pan in huis, dan is dit hèt moment om deze uit de kast te trekken. Heb je er geen maar wil je deze frittata toch maken? Hieronder geef ik ook aan hoe je dat doet.

Een gietijzeren pan in huis halen is overigens wel het overwegen waard, lees waarom

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 6 eieren
  • 1 hand vol spinazie
  • 150 gram gerookte zalm
  • ⅓ kopje tapioca
  • ½ theelepel dille
  • peper en zout naar smaak
  • kokosolie, ghee of boter om in te bakken
  • optioneel: ¼ kopje feta

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Oventijd: 5 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de eieren, tapioca, dille, peper en zout in een kom met behulp van een garde of staafmixer.

Zet de gietijzeren pan vast op een laag vuurtje zodat deze kan opwarmen.

Hak de spinazie in grove stukken en snijd de zalm in blokjes of reepjes. Voeg de spinazie en zalm toe aan het eiermengsel en roer goed door.

Smelt kokosolie, ghee of boter in de pan en voeg het eiermengsel toe. Laat dit onafgedekt op een laag vuurtje bakken. Na ongeveer 10 minuten zullen de randjes van de frittata al gaar zijn geworden, maar is de bovenkant nog nat.

Verplaats de pan naar de oven en bak de frittata in ongeveer 5 minuten af tot ook de bovenkant een mooie gouden kleur heeft gekregen. Als je een oven met grill hebt kan dit iets sneller gaan.

Mocht je geen gietijzeren pan hebben, dan ga je op dezelfde manier aan de slag alleen zet je de pan niet in de oven. Doe in plaats daarvan, de laatste 5 minuten een deksel op de pan en laat deze op laag vuur nog verder bakken. Het kan zijn dat het iets meer dan 5 minuten nodig heeft om helemaal gaar te worden.

Onze hond Boef heeft deze frittata met heel veel interesse in de gaten gehouden... ze heeft tijdens het hele process nauwelijks geknipperd met haar ogen :).

Enjoy!



Bloemkoolrijst

Pompoen, groente van de maand