Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

DIY – wasverzachter zonder rommel

DIY – wasverzachter zonder rommel

Je eigen wasmiddel maken van natuurlijke ingrediënten? Het kan en is nog simpel ook… als basis heb je zelfs maar 2 ingrediënten nodig. Waarom zou je je eigen wasmiddel maken vraag je je af? Omdat normale wasmiddel vol zit met chemische rommel en het is niet duidelijk hoe schadelijk (of onschadelijk) dit voor ons is.

Ook wij nemen liever het zekere voor het onzekere en beginnen steeds vaker alledaagse producten te vervangen met zelfgemaakte en natuurlijke varianten. Zo maakte ik al eens een body crème met kokosolie en bijenwas en staat een zelf te maken tandpasta ook op de planning.

Maar, te beginnen met een natuurlijke wasverzachter zonder rommel. Dit idee vond ik op lawsoflife.nl en sprak me direct aan. Lees ook zeker het oorspronkelijke artikel want daarin staan ook variaties op dit recept die ongetwijfeld allemaal heel lekker zullen ruiken.

Zelf heb ik het basisrecept aangehouden en het resultaat is heel goed. De was wordt er ook echt zacht van zoals je dat gewend bent van gewone wasverzachter.

Ben je er klaar voor?

Dit heb je nodig:

  • 1 grote glazen pot met luchtdichte afsluiting
  • 1 fles schoonmaakazijn
  • Voldoende sinaasappelschillen om de pot te vullen (of schillen van een andere citrusvrucht)

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Minimaal 14 dagen

Zo maak je het:

Zorg ervoor dat de pot voor gebruik goed schoon is en probeer het deksel niet aan te raken met je vingers. Ook gebruik je het beste citrusvruchten van biologische afkomst. Schrob de vruchten goed schoon voordat je ze opeet of drinkt.

Giet de grote glazen pot voor ongeveer drie kwart vol met schoonmaakazijn. Voeg de sinaasappelschillen toe en sluit de pot luchtdicht af. Je hoeft overigens niet alle schillen direct in de pot te doen. Je kunt ook steeds schillen toevoegen na consumptie.

Zet de pot op een donkere plek. Wacht minimaal 14 dagen en schenk de inhoud dan door een zeef of theedoek in afsluitbare flessen.

Voilà, wasverzachter!Receptenruil – Simone’s Menemen

Receptenruil – Simone’s Menemen

Sperziebonen met gekarameliseerde cashewnoten

Sperziebonen met gekarameliseerde cashewnoten