Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Cubaanse tostones met bacondip

Cubaanse tostones met bacondip

Met groene bakbanaan kan je iets heerlijks maken, namelijk tostones. Tostones is een veel voorkomend gerecht in Zuid Amerika en het Caribisch gebied. Door plakken bakbanaan dubbel te frituren ontstaat er een knapperige soort chips die lekker is als tussendoortje bestrooid met wat zout. Ook als bijgerecht bij het diner zijn tostones erg lekker. Probeer ze eens uit.

Ingrediënten voor 1 persoon

Voor de tostones:

  • 1 onrijpe groene bakbanaan
  • kokosolie om in te frituren

Voor de bacondip:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 5 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

Zo maak je het

Gebruik bij voorkeur een gietijzeren pan of andere koekenpan met een dikke bodem voor dit gerecht.

Smelt ongeveer 4 eetlepels kokosolie in de pan en laat dit alvast heet worden op middelhoog vuur. Voeg de bacon toe aan de pan en bak deze uit tot ze helemaal knapperig zijn geworden. Haal de plakjes uit de pan en leg apart op een vel keukenpapier.

Verwijder de schil van de bakbanaan en snijd deze in plakken van ongeveer 2 cm dik. Leg de plakken in de pan en laat ze een paar minuten bakken aan beide kanten tot ze goudbruin van kleur zijn geworden. De bakbanaan kan vastplakken aan de bodem van de pan, dat is niet erg. Gebruik een platte spatel om de plakjes voorzichtig los te wippen indien nodig.

Haal de bakbanaan uit de pan. Gebruik een siliconen spatel om elk plakje bakbanaan voorzichtig plat te drukken tot het ongeveer een halve cm dik is. Als je geen siliconen spatel hebt, gebruik dan een ander plat voorwerp zoals een glas of een bord om de bakbanaan mee te pletten, maar doe er dan wel een stukje bakpapier tussen zodat de tostones niet aan het platte voorwerp blijven plakken.

Leg de tostones weer in de pan en frituur opnieuw tot ze knapperig worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Meng ondertussen mayonaise, limoensap en peterselie in een klein schaaltje. Breek de uitgebakken bacon in stukjes en meng dit door de mayonaise.

Bestrooi de tostones met wat zout en serveer ze met de bacondip. Nu smullen maar!

Marinka van EetPaleo heeft een filmpje gemaakt waarin ze laat zien hoe ze tostones maakt:



Peachy's milkshake

Peachy's milkshake