Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Fluweel zachte Courgettesoep

Fluweel zachte Courgettesoep

Terug van weg geweest en verbeterde receptuur! Dit overheerlijke en in-een-handomdraai-op-tafel soepje stond al vanaf het begin op het blog maar ik had deze weer verwijderd in verband met de saaie foto (foto’s make the food). Dus, hierbij opnieuw in het zonnetje gezet en flink verbeterd, een heeeeeeeeeeeerlijke courgettesoep.

Dit heb je nodig voor een grote soeppan vol:

  • 6 courgettes (± 1.5 a 2 kilo)
  • 2 grote uien
  • 2 bouillonblokjes (kip of groenten)
  • 2 teentjes knoflook
  • kokosolie of ghee om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: 1 avocado

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Verwarm een grote soeppan op het vuur en smelt hierin de kokosolie of ghee (roomboter kan natuurlijk ook). Pel en snijd de uien ondertussen in grove stukken. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.

Ondertussen was je de courgette en snijd je deze in plakken van ongeveer 2 cm dik. Vooral niet te moeilijk doen… dikkere plakken, dunnere plakken… het maakt allemaal niet zoveel uit.

Snijd de knoflook in grove stukjes en doe dit bij de uien in de pan. Bak de knoflook ongeveer een minuut mee en voeg pas daarna de courgette doe. Draai het vuur iets hoger en bak de courgette 5 minuten mee.

Voeg peper en zout naar smaak toe en roer dit goed door de courgette heen.

Vul de pan nu met water tot net onder het niveau van de courgette (zodat het net niet helemaal onder water staat). Bij 1.7 kilo courgette had ik 1.5 liter water nodig. Handig is ook om heet water uit de kraan te gebruiken (of uit de waterkoker). Dan duurt het niet zo lang voordat je soep aan de kook raakt.

Voeg de bouillonblokjes toe, doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat de soep nog 5 tot 10 minuten doorkoken.

Gebruik een staafmixer om de soep te pureren en voeg eventueel een avocado toe. Dit is het geheime ingrediënt! Door de avocado wordt de soep zacht als fluweel :).

Serveer met spekjes en een scheutje kokosmelk. Ook erg lekker is het om kokos-paleo-mix erdoor te roeren, of een zaden en pittenmix. En om het extra mooi te maken snijd je wat slierten van de courgette met een julienne-snijder (affiliate link) en leg je deze in de soep bij serveren. 

Enjoy!



Spinazie crème met ui en champignons

Spinazie crème met ui en champignons

Bietjes, groente van de maand

Bietjes, groente van de maand