Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Sappige en frisse citroenmuffins met maanzaad

Sappige en frisse citroenmuffins met maanzaad

Mmmmmmmuffins!

Een geliefd en veel besproken baksel in Paleoland. Natuurlijk bakten onze voorvaderen geen muffins en in mijn opinie behoren al die baksels niet echt thuis in de Paleoleefstijl maar ja… soms kan je zo’n trek krijgen in iets zoets en dan verkies ik toch mijn eigen baksels boven iets lekkers met allemaal ongewenste toevoegingen. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn absolute favoriete recept voor muffins met citroen en maanzaad.

Deze muffins zijn vrij gemakkelijk en snel te bereiden en zijn helemaal niet droog maar juist lekker sappig met een heerlijke frisse citroensmaak en ook zeker niet te zoet. Probeer ze maar eens.

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 1/3 kop kokosmeel (50 gram)
  • 4 middelgrote eieren
  • ½ (biologische) citroen
  • ¼ kop kokosolie, gesmolten (60 ml)
  • ¼ kop honing (60 ml)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 eetlepel maanzaad

Bereidingstijd

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Oventijd: 15-20 minuten

Stap voor stap

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rasp voorzichtig de schil van de citroen tot je ongeveer 1 eetlepel citroenzeste hebt. Let daarbij op dat je dit oppervlakkig doet en alleen de schil raspt en niet het witte vlees onder de schil. De muffins kunnen anders bitter worden.

Pers een halve citroen uit. Doe alle ingrediënten behalve het maanzaad in een keukenmachine of blender en meng het tot een gladde massa in zo’n kort mogelijke tijd. Als je te lang blijft mixen kan het beslag en beetje beginnen te stollen door de warmte. Gebruik desnoods de pulseerstand om het beslag in stukjes te mengen.

Vouw vervolgens het maanzaad door het beslag.

Schep het beslag in je muffinbakvorm. Heb je een muffinbakvorm met anti-aanbaklaag? Gebruik dan papieren muffinvormpjes om het beslag in te scheppen. Als je een muffinbakvorm van siliconen hebt, vet deze dan in met een beetje gesmolten kokosolie. 

Leg papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en verdeel het beslag over de muffinvormen. Zet de muffins in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.

Laat het je smaken!



Guacamole

Guacamole

Paleo Valentijnsmenu voor twee personen

Paleo Valentijnsmenu voor twee personen