Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Chocoladebonbons

Chocoladebonbons

Whooooop whooooop! Ben jij net zo’n chocofanaat als ik en overtuigd dat het gezond voor je is? Er zijn voldoende studies die uitwijzen dat een stukje chocolade op z’n tijd heel veel gezondheidsvoordelen heeft, maar dan gaat het wel om hele donkere chocolade met een hoog cacaogehalte. Donkere chocolade kan lekker zijn, maar valt mij persoonlijk altijd een beetje tegen. Net niet zoet genoeg, net iets te zwaar op de maag, etc. Dit recept voor zelfgemaakte chocoladebonbons bevat maar 3 ingrediënten en is wel degelijk zoet. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat je ze allemaal hebt opgesnoept :).

Dit heb je nodig voor 1 persoon: 

  • 5 eetlepels kokosolie
  • 5 eetlepels cacao
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Wachttijd: 60 minuten

Zo maak je het:

5 Eetlepels kokosolie uitmeten is niet lastig… smelt gewoon een flinke hoeveelheid kokosolie in een pan en haal hier 5 eetlepels uit. De rest doe je weer terug in je kokosoliepot. 

Breng een laagje water in een klein pannetje aan de kook en zet hierin een kom, het liefst een kom die groot genoeg is zodat deze op de rand van de pan blijft hangen en het water niet raakt (au bain marie). Draai het vuur laag als het water kookt en mix alle ingrediënten in de kom, voorzichtig zodat de cacao niet gaat stuiven. Er ontstaat een gladde chocolademassa (hmmmm). Schep de chocolade in een ijsblokjesvorm en zet dit minimaal een uur in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

De chocoladebonbons hebben bij mij niet de gelegenheid gekregen om te smelten omdat ik ze vrijwel meteen allemaal heb opgegeten, maar waarschijnlijk zullen ze buiten de koelkast smelten, zeker met warm weer. Bewaar de chocoladebonbons daarom in de koelkast. Paprikasoep

Paprikasoep

Broodje Paleo

Broodje Paleo