Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Chocolade salami met geraspte kokos, zaden, pitten en rozijnen

Chocolade salami met geraspte kokos, zaden, pitten en rozijnen

Vorige maand mocht ik voor de receptenruil van oktober een recept kiezen van foodquotes en maakte toen Simone’s Menemen, een typisch Turks ontbijt. Meestal maak ik een stuk of drie recepten van het mij toegewezen foodblog en kies dan degene die ik het leukst of lekkerst vind. Vorige maand had ik echter moeite met kiezen tussen het Turkse ontbijt en chocolade salami. Uiteindelijk koos ik voor de Menemen omdat je nooit genoeg Paleo ontbijtrecepten kunt hebben (ja toch?), maar die chocolade salami wil ik jullie niet onthouden. Wat een leuk recept is dit toch! En als je er een stuk doorzichtig folie omheen doet is dit ook nog een leuk cadeau voor tijdens de aankomende feestdagen.

Dit heb je nodig:

  • 200 gr pure chocolade (kies voor een zo donker en puur mogelijke chocolade)
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 1 kopje gemengde noten, zaden of pitten (of een combinatie hiervan)
  • 1/3 kopje rozijnen
  • 2 eetlepels ahornsiroop, voor degene die donkere chocolade te bitter vinden
  • 3 eetlepels geraspte kokos

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Wachttijd: ongeveer 2 uur

Zo maak je het:

Smelt de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie. Schep de gemengde noten, zaden of pitten door de chocolade. Voeg ook de rozijnen, 2 eetlepels geraspte kokos en ahornsiroop toe. Roer alles goed door en zet het bakje ongeveer een uur in de koelkast zodat de chocolade wat kan uitharden.

Leg een flink stuk vershoudfolie op het aanrecht. Scheur nog eenzelfde stuk folie af en leg dit bovenop de eerste laag. Strijk de twee lagen folie gezamenlijk glad. Schep de chocolademix in de lengte op het folie.

 Ugh... waar lijkt dit nou toch op?!

Ugh... waar lijkt dit nou toch op?!

Pak de lange kanten van het folie op zodat de chocolade in een soort langwerpig kommetje terecht komt. Wiebel het geheel een beetje heen en weer zodat de chocolade een langwerpige ronde vorm krijgt. Vouw de uiteinden van het folie strak dicht en leg de rol nog een uur in de koelkast zodat de chocolade helemaal kan uitharden.

Haal het elk kwartier even uit de koelkast en rol het nog een paar keer over het aanrecht (alsof je een deegroller gebruikt) zodat het een mooie ronde rol wordt.

Verwijder het folie als de chocolade helemaal hard is geworden en bestrooi het met de overgebleven kokosrasp.

Snijd de chocolade in plakken en probeer niet de gehele salami in één dag op te eten (echt niet doen hoor!). Dit is heerlijk in combinatie met een flinke kop garam masala thee.Receptenruil - Mosterdsoep met koolraap van Marloes

Receptenruil - Mosterdsoep met koolraap van Marloes

Simpele Paleo spaghettisaus met kipgehakt en courgettepasta (of courghetti)

Simpele Paleo spaghettisaus met kipgehakt en courgettepasta (of courghetti)