Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Chocoladecake paaseieren

Chocoladecake paaseieren

Speciaal voor pasen!

Hoe leuk is dit? Heel erg leuk! Zeker voor de kleintjes aan de paastafel, want… wie verwacht er nou chocoladecake in een ei te vinden?

Dit heb je nodig voor 8 chocoladecake paaseieren:

 • ¼ kopje amandelmeel
 • ¼ kopje cacaopoeder
 • ½ eetlepel kaneel
 • ½ theelepel zuiveringszout
 • 4 + 4 grote eieren (ja, 8 in totaal)
 • ⅓ kopje honing
 • 4 eetlepels kokosolie (gesmolten)
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 1 theelepel appel-azijn

Zoveel tijd heb je nodig:

 • Keukentijd: 30 minuten
 • Oventijd: 20 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zet een bakje klaar waarin je de inhoud van 4 eieren gaat opvangen. Zet een tweede bakje klaar waarin je de inhoud van de andere 4 eieren gaat opvangen… het word zo wel duidelijk waarom :).

Gebruik een eierprikker om een klein gaatje in een ei te prikken, aan de onderkant. Je kunt ook een metalen satéprikker gebruiken, maar dan moet je extra voorzichtig zijn dat het ei niet breekt. Als er een gaatje in zit, gebruik dan een klein aardappelschilmesje om voorzichtig wat eierschaal rondom het gaatje weg te halen zodat je een gat maakt ter grootte van een muntje van 5 cent.

IMG_4684.jpg

Giet het ei vervolgens leeg boven een bakje. Doe dit met alle 8 eieren, maar verdeel ze over 2 bakjes.

Mix het amandelmeel, de cacaopoeder, kaneel en zuiveringszout in een ruime kom.

Giet 1 bakje met 4 eieren bij de mix. Het andere bakje met 4 eieren afdekken en in de koelkast bewaren. Dat wordt morgen een omeletje.

Smelt de kokosolie en laat deze iets afkoelen. Gebruik een klein lepeltje om een paar druppels kokosolie in elk leeg ei te schenken. Draai de eieren rond zodat de kokosolie mooi verdeeld wordt in elke eierschil.

Voeg honing, kokosolie en vanille-extract toe en mix alles goed door elkaar.

Zet een muffin bakvorm klaar en zet hierin de lege eierschalen. Je kunt eventueel stukjes aluminiumfolie gebruiken om de eieren overeind te houden (met het gaatje naar boven).

Voeg als laatste de appel-azijn toe aan de mix en schep het beslag in een spuitzak. Vul elk ei met beslag tot ongeveer 2 cm onder de rand en zet ze 20 minuten in de oven.

Het kan gebeuren dat de cake over de rand van het ei komt tijdens het bakken, maar dit is makkelijk te verwijderen met een mesje en wat water. Zet de eieren rechtop als je ze serveert, op die manier zal niemand zien dat er cake in zit tot ze het ei open maken. Gniffel, gniffel :)

Ik zou dolgraag willen claimen dat dit compleet mijn idee is maar... dat is gewoon niet zo :). Het originele recept komt van Wallflower GirlGevulde eieren met shiitake, ui en spekjes

Gevulde eieren met shiitake, ui en spekjes

Receptenruil - Spruitjestaart van Mandy

Receptenruil - Spruitjestaart van Mandy