Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Receptenruil - Chai cashewmelk van Dayenne

Receptenruil - Chai cashewmelk van Dayenne

Daar zijn we weer! Na een hele bijzondere reis door Sri Lanka kan ik weer lekker aan de slag. Een Sri Lankaans recept volgt binnenkort, tegelijk met een mooi Paleo reisverslag, maar eerst is het tijd voor de receptenruil van april. Deze keer mocht ik een recept uitkiezen van Dayenne's Food Blog.

Dayenne en haar gezin volgen een orthomoleculair voedingspatroon en haar motto is ‘Het hele gezin vrij van gluten, koemelk en geraffineerde suiker’. Ze biedt op haar blog dan ook tal van inspirerende recepten voor alle leden van de familie. Zo vond ik een recept voor Chai notenmelk (ijsjes) en gebruikte dit recept voor de receptenruil van deze maand. Here we go! :)

Dit heb je nodig voor 1¼ liter:

  • 150 gram cashewnoten
  • 1 liter water
  • 3 zakjes Chai thee (ik gebruikte Chai Organic Green Tea van Clipper)
  • optioneel: 2 eetlepels honing
  • optioneel: 200 ml kokosmelk

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Doe de cashewnoten in een kom en vul deze met water. De cashewnoten moeten helemaal onder water staan. Laat de noten een nacht weken (of minimaal 4 uur) en spoel ze dan af in een vergiet onder de kraan.

Breng een liter water aan de kook en laat hierin de zakjes thee een minuut of 5 trekken.

Voeg alle ingrediënten samen in een grote hoge kom en mix dit tot ‘melk’ met een staafmixer. Je kunt ook een blender gebruiken.

Bewaar de chai cashewmelk in een afgesloten fles in de koelkast, dan is deze ongeveer een week houdbaar.

De chai cashewmelk is heerlijk door de koffie, maar je kunt er ook ijsjes van maken zoals Dayenne zelf heeft gedaan met dit recept. Daarnaast is het natuurlijk ook erg lekker om gewoon zo te drinken.

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden.

Deze maand deden nog meer foodbloggers mee aan de receptenruil. Neem ook eens een kijkje in de keuken van:Paleo Pizza met een bodem van tapioca

Paleo Pizza met een bodem van tapioca

Ik ga vliegen en ik neem mee...

Ik ga vliegen en ik neem mee...