Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Broodje Paleo

Broodje Paleo

Brood! Toen ik overstapte op Paleo, miste ik brood het meest. Ik droomde er zelfs van. Dikke, bruine boterhammen met roomboter en kaas, heerlijk! Nog steeds eet ik heel af en toe brood, maar mijn buik is daar nu niet zo blij meer mee. Ik voel me vrijwel meteen te vol, slaperig en vooral de volgende dag heb ik last van mijn maag. Reden genoeg om het zoveel mogelijk uit de weg te gaan, of… een vervanging te zoeken. Vandaag op het menu: broodjes a la Paleo, gemaakt met tapioca. Tapioca is gemalen cassave wortel. 

Dit heb je nodig voor 6 broodjes: 

  • 1 kopje tapioca
  • ½ kopje kokosmeel
  • ¼ - ½ kopje olijfolie (mild of traditioneel)
  • ¼ - ½ kopje water
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Oventijd: 30 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix tapioca, kokosmeel en zout in een grote kom. Schenk de olijfolie en het water erdoor en roer het ei er doorheen. Mix goed totdat er een glad maar stevig beslag ontstaat. Voeg meer olijfolie en water (gelijke verhouding) toe indien het beslag nog te droog is. Het beslag moet stevig zijn, maar niet zo stevig dat je de lepel er niet gemakkelijk doorheen kunt roeren.

Maak je handen nat en pak een handvol van het beslag. Draai hier een mooi balletje van en leg dit op bakpapier. Druk het iets aan totdat het de gewenste vorm heeft. Ik maakte er een soort langwerpige broodjes van. Herhaal tot het beslag op is.

Plaats de broodjes in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar. Tapioca wordt vrij hard als het gebakken is, dus de buitenkant van je broodjes zullen knapperig zijn, terwijl de binnenkant zacht blijft. 

Tip: Lekker besmeren met bieslookboter en dan dopen in pompoensoep
Kijk voor nog meer variaties van dit recept op Mijn Paleo Keuken waar dit recept een variant op is.Chocoladebonbons

Chocoladebonbons

Aardige ovenschotel met kruiden

Aardige ovenschotel met kruiden