Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Broccoli met brie en spekjes

Broccoli met brie en spekjes

Of kaas onderdeel kan uitmaken van een Paleo dieet… daar zijn de meningen over verdeeld. Zelf nuttig ik wel op regelmatige basis zuivelproducten. Roomboter staat daarbij absoluut op nummer 1. Een melkliefhebber ben ik niet echt, maar als ik melk drink ga ik voor volle melk en dan het liefst ook rechtstreeks van de koe. En dan kaas… die heerlijke kaas! Daar kan je toch niet vanaf blijven? Dit super simpele gerecht is zo smakelijk! 

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 1 stronk broccoli
  • handje vol spekjes
  • 1 sjalot of rode ui
  • 1 flink stuk brie (± 100g)
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Oventijd: 5 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 100 graden.

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd ook de stronk in stukken. Breng een pan water aan de kook en gebruik een (inklapbare)stomer om de broccoli beetgaar te stomen in ongeveer 8 minuten.

 

 

Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder het gebruik van boter of olie, ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de kleingesneden sjalot of ui toe en bak dit nog een paar minuten mee op middelhoog vuur.

Verplaats de broccoli naar een ovenschaal en strooi de spekjes en uitjes erover. Snijd het stukje brie in blokjes of plakjes en leg dit over de broccoli heen. 

Bestrooi het geheel met peper en zout naar smaak en plaats de schaal in de oven, ongeveer 5 minuten of tot de brie gesmolten is. 

Lekker, simpel en brie!

Hmmmmm.jpg


Tamme kastanjesoep

Tamme kastanjesoep

Soupe au Pistou

Soupe au Pistou