Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Bloemkoolkoekjes

Bloemkoolkoekjes

Dit recept ontstond eigenlijk vrij spontaan toen ik ’s-middags eens mijn koelkast opentrok om iets te maken voor de lunch en alleen een hele bloemkool en een doosje eieren aantrof. Onder het mom van ‘gooi niets weg’ en ‘geen zin om boodschappen te doen’, mixte ik het een met het ander, deed het even in de oven en voilà… bloemkoolkoekjes!

Daarna heb ik nog wat verder geëxperimenteerd met diverse ingrediënten en nu staan ze regelmatig op tafel.

Je kunt deze bloemkoolkoekjes zowel warm als koud heel goed eten, ze zijn gemakkelijk mee te nemen naar school of werk en ze blijven na het maken een paar dagen goed in de koelkast.

Ik heb nog niet geprobeerd ze ook in te vriezen dus daar kan ik (nog) geen advies over geven maar ik verwacht dat dat prima te doen is.

Zelf heb ik bij dit recept geitenkaas als ingrediënt gebruikt. Dit hoort natuurlijk niet bij Paleo. Je kunt het prima weglaten en ook zonder geitenkaas zijn deze koekjes heerlijk en vol smaak. Zelf kan ik geitenkaas heel goed verdragen en vind het daarom lekker om het zo nu en dan eens te eten.

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 1 groot ei
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel paprika
  • 1 theelepel kurkuma
  • snufje zout
  • optioneel: 50 gram geraspte geitenkaas (niet paleo)

Zoveel tijd heb je nodig

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Oventijd: 10-15 minuten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190°C. Maak bloemkoolrijst van de halve bloemkool zonder het te bakken. Snijd de spekjes in kleine blokjes en meng alle ingrediënten dan goed door elkaar in een ruime kom.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat van je oven. Maak je handen nat onder de kraan en pak steeds een beetje van het bloemkoolmengsel, ongeveer ter grootte van een flinke walnoot. Draai er een balletje van, leg deze op het bakpapier en druk ze dan met de palm van je hand of met een spatel plat. De bloemkool kan een beetje uit elkaar vallen als je dit doet. Dat is geen probleem. Gebruik je handen of de spatel om het bij elkaar te houden en druk het opnieuw aan. Herhaal dit tot het bloemkoolmengsel op is.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de bloemkoolkoekjes in 10 tot 15 minuten gaar. Ze zijn klaar zodra de randjes donker beginnen te kleuren. Laat ze niet aanbranden, want vanaf dit punt gebeurd dat al snel!

Serveer ze direct warm vanaf de bakplaat of laat ze eerst afkoelen. Koud zijn ze net zo lekker.Paleo Valentijnsmenu voor twee personen

Paleo Valentijnsmenu voor twee personen

Paleo verjaardagstaart met limoen en frambozen

Paleo verjaardagstaart met limoen en frambozen