Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Bietjessalade met appel

Bietjessalade met appel

Dit is een makkelijk te maken en feestelijk bijgerecht met een verrassende ‘kick’. Ik dacht dat ik zelf het wiel had uitgevonden door bietjes met balsamico te mixen, maar het internet staat vol met deze verrassende combo. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 3 middelgrote gekookte bieten
  • 1 grote zoete appel 
  • ½ rode ui
  • 1 theelepel balsamico
  • ½ theelepel olijfolie
  • ½ kopje fetablokjes (optioneel)
  • ½ kopje gemengde noten (optioneel)

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Kooktijd: 25-120 minuten (afhankelijk van seizoen)
  • Keukentijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Kies het liefst voor ongekookte bieten. Deze smaken beter en je loopt geen kans op ongewenste toegevoegde suikers (ja, zelfs bieten krijgen soms extra suiker toegediend). De kooktijd bij verse bietjes is afhankelijk van het seizoen. Er zijn namelijk winterbieten (kooktijd 2 uur) en zomerbieten (kooktijd 25 minuten). Lees dit voor meer informatie. Kies je liever voor gekookte bieten? Controleer dan de ingrediënten bij aankoop. 

Kook de bietjes en laat ze voldoende afkoelen. Vingers verbranden is niet nodig. Snijd de bietjes en appel in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. 

Snijd de ui fijn en mix met de appel en biet in een grote kom. Voeg balsamico en olijfolie toe en roer alles goed door elkaar. 

Voor degene die geen probleem hebben met melkproducten (zoals ik), is feta heerlijk om erdoorheen te doen, evenals noten voor wat extra crunchyness. 

Eet smakelijk!



Paleo infographic

Paleo infographic

Toetje voor twee: Chocolademousse