Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Bietjes met verse pesto

Bietjes met verse pesto

Eigenlijk hebben wij standaard voorgekookte bietjes in huis, je weet wel, zo’n vacuümgetrokken zakje met 2 of 3 bietjes erin. Dit is lang houdbaar, op veel verschillende manieren te verwerken in gerechten, gezond en nog lekker ook! Let wel op de ingrediënten, daar zouden geen toevoegingen zoals suiker in moeten zitten. Staat er bij de ingrediënten bietjes en water, dan zit je goed. Beste is natuurlijk om verse bietjes te halen, maar ja… dit is gewoon lekker makkelijk.

Maak bietjes met verse pesto voor bij de lunch of als side bij het avondeten. Dit gerecht scoort ook hoog op de ‘ik-ga-naar-mijn-werk-en-ik-neem-mee’-lunchlijst. Stop wat van de pesto in een klein glazen potje, verpak de in plakken gesneden biet in aluminiumfolie en hopla, in je lunchtas ermee.

Heb je teveel pesto? Geen probleem. Bewaar het in een afgesloten pot in de koelkast, daar blijft het zeker twee weken goed en misschien zelfs nog langer (ik weet het niet, onze pot was binnen twee weken leeg). 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 grote (voor)gekookte bietjes
  • 3 eetlepels olijfolie (van goede kwaliteit, dat maakt het extra lekker)
  • ½ kopje pijnboompitten
  • 1 handje vol verse basilicum
  • 1 handje vol verse peterselie
  • 1 teentje verse knoflook, grof gehakt
  • snufje zout

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten, behalve de bietjes, in een keukenmachine en mix tot je een dikke pesto hebt. Snijd de bieten in dikke plakken (ongeveer zo dik als een boterham) en smeer een laag pesto over elke plak.

Kijk, dit at ik die middag. Voedzaam en gezond tot in de teentjes! Nomnomnom



Receptenruil - Echte pancakes met zoete aardappel van Lisette

Receptenruil - Echte pancakes met zoete aardappel van Lisette

20 Paleo recepten voor de slowcooker

20 Paleo recepten voor de slowcooker