Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Basis - Zoete aardappel... altijd in huis

Basis - Zoete aardappel... altijd in huis

Een poos geleden zag ik een voedselprep filmpje op YouTube waarbij de hoofdpersoon in het weekend ongeveer 3 uur uittrok om eten te bereiden voor een hele week (en voor een heel gezin). Na afloop stonden er tientallen plastic bakjes op het aanrecht die zo de vriezer ingingen.

Nu passen er in onze vriezer misschien 3 van dit soort bakjes en een doosje bevroren fruit dus voedsel voorbereiden voor een hele week is in onze keuken niet helemaal mogelijk, maar… één tip heb ik sindsdien wel van haar overgenomen.

Terwijl ze diverse ovenschotels in de oven had staan, stak ze daar een aantal zoete aardappels tussen, met schil en al. Na afloop liet ze deze afkoelen en verdwenen ze in de koelkast, wederom met schil en al, om op een later tijdstip te gebruiken. Sindsdien doe ik hetzelfde.

Als ik iets ga maken waar de oven voor nodig is, zoals aardige ovenschotel, groente-quiche-cake, of gehaktbal kiekeboe, en ik heb zoete aardappels in huis (en dat is dus altijd), steek ik er bijna altijd een paar bij in de oven. Deze gaan daarna de koelkast in en ik zorg er dan voor dat deze binnen een dag of 4 in een bepaald gerecht verdwijnen.

Je kunt er bijvoorbeeld deze zoete aardappelsalade mee maken, of deze aardappel ovenschotel.

Dit heb je nodig:

  • Je raadt het misschien al… zoete aardappels
  • Oja, en een oven, ook nodig.

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Oventijd: tussen de 20 en 40 minuten, afhankelijk van de temperatuur van de oven

Zo maak je het:

Leg de zoete aardappels in de oven, het liefst op het rooster al werkt de warme plaat ook prima. Prik er geen gaatjes in, smeer ze ook niet in met olie. Je hoeft echt niets te doen.

Afhankelijk van de temperatuur van de oven zijn ze in ongeveer 20 tot 40 minuten gaar. Je kunt dit zien doordat ze zacht worden van binnen en het velletje dan heel los gaat zitten. Schuif de zoete aardappels alleen bij gerechten die een minimale temperatuur van 170 graden vereisen. Is jouw gerecht al klaar maar de zoete aardappels nog niet? Ze de oven dan toch uit en laat ze liggen tot ze wel zacht zijn geworden.

Laat ze afkoelen en leg ze dan in de koelkast. Gebruik ze op een later tijdstip, maar wel binnen een dag of vier.

Weet je wat ook lekker is? Mix wat eitjes, zoete aardappel, peper, zout en eventueel wat kruiden (zoals peterselie, kurkuma of kaneel) door elkaar en bak er een omelet van. Hmmm!Sperziebonen met gekarameliseerde cashewnoten

Sperziebonen met gekarameliseerde cashewnoten

Zalmburgers

Zalmburgers