Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

'Aardappel'puree

'Aardappel'puree

Wij eten vrijwel geen witte aardappels meer, maar we hebben ze niet helemaal uitgesloten. Stamppot rauwe andijvie met zoete aardappel was geen succes, dus voor dat soort gerechten haal ik ze toch in huis. Maar, voor diegene die witte aardappels hebben uitgesloten is er een alternatief… alleen niet voor door de stamppot, dat is werkelijk niet te eten :)

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 3 bospeentjes
  • 1 eetlepel kokosmelk
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Was de bospeen en snijd deze in stukken van ongeveer 3 cm lang. Doe alles in een pan en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en laat 10 minuten koken met de deksel op de pan. Giet het water af en zet de pan terug op het lage vuur zodat het vocht kan verdampen, ongeveer een ½ minuut. Voeg nu de kokosolie, peper en zout toe en gebruik een stamper om een puree te maken. 

De puree is al vrij zoet van smaak, maar het kan altijd zoeter! Vervang eventueel het zout door kaneel voor een extra zoet tintje. Serveer warm en smullen maar!



Lamsbout met lentebloemensalade

Lamsbout met lentebloemensalade

Hoeveel is dat?

Hoeveel is dat?