Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Kokos-paleo-mix

Kokos-paleo-mix

Je kunt bij dit recept kiezen tussen een zoete en hartige versie. De zoete versie is heerlijk over fruit, door je yoghurt (als je dat eet) en over bijvoorbeeld gestoomde worteltjes of zoete aardappel. De hartige versie gaat prima samen met bladgroenten zoals spinazie, door de soep of over een omelet. 

Je hebt voor dit recept geraspte kokos nodig. Kies voor een ongezoete variant, dus bestudeer de labels goed. Het is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, maar het is vrij duur. Als je een toko in de buurt hebt, haal het dan daar. Je kunt bij de toko ook vrijwel alle kruiden tegen lage prijzen vinden.  

Dit heb je nodig voor een flinke pot vol:

  • 1 kleine rode ui
  • ½ eetlepel kokosolie
  • 2 kopjes geraspte kokos
  • 1 kopje (gemengde) noten
  • 3 eetlepels kruidenmix (zoet of hartig)

Zoete kruidenmix:

  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel marjolein
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel peper
  • ½ theelepel zout

Hartige kruidenmix:

  • 1 eetlepel marjolein
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel peper

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Oventijd: 45 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een ovenschotel met bakpapier.

Smelt de kokosolie in een grote pan en zet het vuur op de laagste stand. 

Snijd het uitje zo fijn mogelijk en bak deze 3 minuten op laag vuur. Maak een mix van de kruiden naar keuze (zoete of hartige kruidenmix) en voeg hiervan 3 eetlepels toe aan de pan. Laat dit nog 5 minuten mee bakken op laag vuur. Voeg wat water toe als je het gevoel hebt dat het mengsel te droog wordt. De kruiden mogen niet aanbranden dus blijf goed roeren. 

Voeg de kokos toe en roer dit goed door het kruidenmix. Bak het geheel ongeveer 3 minuten op laag vuur totdat de kokos volledig van kleur veranderd is.  

foto 3.JPG

Verplaats de kokosmix naar de ovenschaal en zet deze in de oven, ongeveer 15 minuten. Houd de mix goed in de gaten en roer het regelmatig om zodat de kokos niet kan verbranden. 

foto 5.JPG

Hak ondertussen de noten fijn.

foto 4.JPG

Voeg na 15 minuten de noten toe en roer deze goed door de kokos. Laat de mix nog 15 tot 30 minuten in de oven staan onder af en toe roeren, totdat de kokos bruin is geworden.

Laat de mix volledig afkoelen voordat je het in een pot stopt. 

Lekker bij: fruitspiesjes



Fruitspiesjes

Fruitspiesjes

Komkommer-zalm snack

Komkommer-zalm snack