Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

100 happy days - deel 2

100 happy days - deel 2

Dag 100 - donderdag 28 augustus

Ok, ik speel een heeeel klein beetje vals... de foto van dag 100 is eigenlijk van dag 99, maar met een goede reden. Vanavond (woensdagavond) vertrekken wij naar de bergen. Ik zou dolgraag een foto plaatsen van het moment dat we aankomen en op het terras een wijntje opentrekken, maar er is daar geen internet. Anyways... wij zijn helemaal bepakt en bezakt. Tot over een paar weekjes! 

Dag 99 - woensdag 27 augustus

Adembenemend, de koetjes in de opkomende zon en wegtrekkende mist. Weer een prachtige wandeling gemaakt vanmorgen. 

Dag 98 - dinsdag 26 augustus

Jaaa jaaa, het is officieel... dit was mijn laatste werkdag en nu heb ik bijna een maand vakantie! Normaal gesproken haast ik mij naar huis. Vandaag heb ik even een kwartiertje staan genieten van het amusement op het Leidseplein voordat de tram mij de vakantie in bracht. LEKKER HOOR!

Dag 97 - maandag 25 augustus 

Tijdens de wandeling kwam ik langs deze boom vol vogelhuisjes. Het leuke is dat er best veel vogeltjes in en uit vlogen. 

Dag 96 - zondag 24 augustus

Wie weet wat voor een paddenstoel dit is en of hij eetbaar is? Wij dachten even dat het eekhoorntjesbrood was, maar die hebben geen rode voet. Het paddenstoelen seizoen is begonnen en wij pakken onze wildplukpraktijken op waar we vorig jaar gestopt zijn. We kunnen in ieder geval al 2 verschillende paddenstoelen identificeren als eetbaar (en een heleboel als niet eetbaar).

Dag 95 - zaterdag 23 augustus

Vanmorgen al vroeg op de markt geweest. Daarna samen de laatste boodschapjes gehaald voor de vakantie. We zijn er zo goed als klaar voor. Ik wilde het blog even gaan bijwerken en vond Poes bovenop mijn laptop :).

Dag 94 - vrijdag 22 augustus

Weer zo'n prachtige zonsopgang vanmorgen! Ik heb zelfs mijn trein gemist omdat ik te lang bleef staan kijken naar dit moois.

Dag 93 - donderdag 21 augustus

Nou, het is gelukt hoor! Gewapend met zaklamp en stoepkrijt heb ik vanmorgen een groot gedeelte van het fietspad onder gekliederd. Ik kreeg net een heel enthousiast berichtje van hem... hij heeft het dus gezien. HAHAHA!

Dag 92 - woensdag 20 augustus

Stoepkrijt! Ik kan me niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst in mijn handen heb gehad. Ik ben van plan het fietspad waarover mijn vriend naar zijn werk fietst helemaal onder te kalken met krijt. Morgen is namelijk zijn laatste werkdag en dan heeft hij vakantie. Ik ga hem met stoepkrijt een hele fijne laatste dag wensen :D

Dag 91 - dinsdag 19 augustus

Mijn niet-werkdag valt normaal gesproken op woensdag, maar aangezien er werklui over de vloer komen heb ik de woensdag ingeruild en ben ik vandaag vrij. Tegen het einde van de dag heb ik een heerlijke wandeling gemaakt over de hei. De heideplanten staan nu massaal in bloei en dat geeft prachtige uitzichten.

Dag 90 - maandag 18 augustus

Nog 10 dagen te gaan en dan zijn de 100 happy days compleet! Ook nog maar 10 dagen te gaan en dan vertrekken wij naar de bergen. Heeeeeeeeerlijk! Vanmorgen was al behoorlijk donker tijdens het uitlaten van de honden dus de foto is wat onduidelijk, maar hier staat moeder koe met een heel jong kalfje. Beiden zeer nieuwsgierig.

Dag 89 - zondag 17 augustus

Ik heb vandaag zoveel leuks gedaan... egeltjes de fles gegeven, bij mijn schoonfamilie op bezoek, puppy's knuffelen en kletsnat regenen in het bos... ik heb alleen geen enkele foito genomen! Dit mooie plaatje hoort bij de wandeling van gisteren :)

Dag 88 - zaterdag 16 augustus

Dit zijn een soort mini lelies. De bladeren zijn niet groter dan een walnoot. Het lijkt wel een sprookjessloot :)

Dag 87 - vrijdag 15 augustus

Het is weer weekend! WHOOP. Na het werk ben ik in het weiland gaan zitten met de hondjes. Aanshouw onze waterrat...

Dag 86 - donderdag 14 augustus

Op de weg van werk terug naar het station stonden deze straatdansers op mijn pad met vrolijke muziek en schitterende bewegingen. Daar kan ik zo vrolijk van worden.

Dag 85 - woensdag 13 augustus

Meet Happy! De nieuwste aanwinst van mijn pap en super klein, schattig en vrolijk. Ze is afgelopen weekend al aangekomen maar ik heb haar vandaag voor het eerst ontmoet. Lekker dingetje :)

Dag 84 - dinsdag 12 augustus

Koetje

Dag 83 - maandag 11 augustus

Vannacht stond er een super maan aan de hemel en daar kon ik tijdens de ochtendwandeling nog even van genieten voordat hij volledig achter de wolken verdween. Bij dit fenomeen staat de maan dichter bij de aarde dan normaal waardoor hij groter lijkt. Dit kan soms heel spectaculair zijn. De volgende super maan is op 9 september (ook meteen de laatste van dit jaar) en valt dan samen met een meteorenregen... wij zitten dan in de bergen... zeker weten dat we ervoor zorgen dat we in het pikkedonker zitten die avond zodat je alles super goed kunt zien. Kan niet wachten!! :D

Dag 82 - zondag 10 augustus

Vandaag heb ik egeltjes de fles gegeven. Super leuk om te doen! Je houdt de egel in je hand, op het ruggetje en maakt dan zelf smak geluidjes om de egel aan het drinken te krijgen. Kan je je voorstellen? Een aantal volwassen mensen in een ruimte, allemaal met een egel in de en hand, een flesje in de ander hand en druk smakken en mompelen tegen je egel in de hoop dat deze het flesje leegdrinkt. Aan het einde van de dag kreeg ik twee egels mee om los te laten in de natuur, want een fantastische ervaring. Kijk, daar gaat ie...

Dag 81 - zaterdag 9 augustus

Wilde komkommer? Al maanden liggen de kromme komkommers naast de rechte komkommers bij de marktkraam... sinds vandaag zijn de kromme komkommers wilde komkommers... misschien verkoopt het beter :)

Dag 80 - vrijdag 8 augustus

Vandaag heb ik geen foto gemaakt van een happy moment en ging daarom op zoek naar een foto van ons uitzicht op de bergen vorig jaar omdat wij binnenkort op vakantie gaan (naar dezelfde bergen) en dat op zich al een super happy moment is... en met dat ik deze tekst in de foto zette (nog 20 dagen te gaan...) besef ik me opeens dat het vandaag dag 80 van de happy days is! Met andere woorden... de 100ste dag van de 100 happy days challenge is ook de dag dat wij op vakantie gaan! Wat een toeval!

Dag 79 - donderdag 7 augustus

Zie hier het resultaat. Dat ziet er goed uit toch? Het recept komt eraan. De bijbehorende foto is in ieder geval een succes :).

Dag 78 - woensdag 6 augustus

Op woensdagen ben ik vrij, maar vanmorgen toch extra vroeg uit de veren en met de honden richting hei gegaan. Daar groeien namelijk heel veel bramen en het moment om ze te plukken is nu! Een uurtje rondslenteren met een zakje leverde een flinke berg verse bramen op. En dan nu... MUFFINS bakken!

Dag 77 - dinsdag 5 augustus

Deze schimmel is binnen enkele dagen ontstaan! Afgelopen donderdag was er nog geen spoor van te zien, maar vanmorgen nam het zeker een meter boom in beslag. Vind je dit geen prachtige kleur?

Dag 76 - maandag 4 augustus

Bij thuiskomst uit mijn werk hebben we weer een watergevecht gehouden. Dit blijft leuk!

076.JPG

Dag 75 - zondag 3 augustus

Toen ik midden in de nacht mijn tent even verliet om naar het toilet te gaan vond ik bij terugkeer beide honden in mijn kleine eenpersoons tentje... We hebben het even geprobeerd met ons drietjes in de tent, maar dat was onmogelijk :)

Dag 74 - zaterdag 2 augustus

Mam past op de honden vandaag en wij bezoeken de Kathedraal van Laon, tot nu toe de mooiste die we ooit gezien hebben. En, bij vakantie hoort soms ook een biertje wat mij betreft :).

Dag 73 - vrijdag 1 augustus

Augustus alweer! Wat gaat het allemaal snel. Vanmorgen zijn we richting Noord-Frankrijk vertrokken om de 60ste verjaardag van mijn moeder te vieren. Het gebied waar we verblijven is glooiend en staat vol graan. De hele dag komen de boeren langs met enorme balen op hun karren. 

073.JPG

Dag 72 - donderdag 31 juli

Het stikt van de reeën tijdens mijn ochtendwandelingen. 

Dag 71 - woensdag 30 juli

Na ruim 5 jaar intensief (lees dagelijks) gebruik zijn mijn wandelschoenen nu echt overleden. Een weiland inlopen zonder natte sokken te krijgen is niet langer mogelijk dus... na flink wat passen en meten heb ik vandaag een nieuw paar prachtige wandelaars. En nog net op tijd om ze in te lopen voordat we volgende maand dagenlang de bergen in trekken. Whooop!

Dag 70 - dinsdag 29 juli 

Boef nam een hele struik met haar mee tijdens de wandeling vanmorgen :).

Dag 69 - maandag 28 juli

Wat een hoop regen vandaag! In Amsterdam kwam het in ieder geval met bakken uit de hemel. De tuin waarop ik uitkijk liep helemaal vol. Best spannend dit weer, helemaal met in mijn achterhoofd de vraag of ik mijn slaapkamerraam wel dicht heb gedaan...

069.jpg

Dag 68 - zondag 27 juli

Vanmorgen vond ik deze boodschap op ons krijtbord, achtergelaten door mijn vriend. Het moet een egel voorstellen :P. Vandaag is namelijk de dag dat ik bij de egelbescherming aan de slag ga! JAAAAAAAA! Ik heb egels vastgehouden, hokken schoongemaakt, voer bakjes gemaakt, etc. De dierenambulance bracht een nest jonge eekhoorns binnen, ik heb allemaal nieuwe mensen leren kennen... al met al was het echt een super leuke dag en kan ik niet wachten tot de volgende egeltjesdag. Dan zal ik ook foto's van egels maken want dat ben ik gewoon glad vergeten hahahaha. 

Dag 67 - zaterdag 26 juli

Boef is de kippenpoten uit de ovenschaal aan het kijken. 'Hieeer kippie, kippie".

Dag 66 - vrijdag 25 juli

Ik ben een planner. Ik plan graag alles tot in detail. Zo ook de maaltijdplanning... na het proberen van verschillende templates die online overal te vinden zijn (google maar eens op meal plan) heb ik nu mijn eigen template gemaakt inclusief boodschappenlijstje en gekke monstertjes. Ik vind 'em leuk :)

Dag 65 - donderdag 24 juli

Deze jongen is grote bellen aan het maken en heeft een bordje aan zijn voeten staan met daarop 'for weed'. Zoiets kom je alleen in Amsterdam tegen :). 

Dag 64 - woensdag 23 juli

Naast pannenkoektaart bakken met een goede vriendin van mij (was gezellig M :) ben ik vandaag aangenomen als Egelverzorger bij de Egelbescherming... FANTASTISCH!!! Ik zag een oproep om vrijwilligers voorbij komen op facebook en heb me meteen opgegeven. Vanmorgen had ik een ontmoetingsgesprekje en ik heb zojuist doorgekregen dat ik ben aangenomen. Naast mijn werk, natuurvoedingsstudie en bloggen kan ik best een paar uurtjes per week aan iets besteden waar ik echt heel erg gelukkig van word. Ik begin volgende week al en voel het aan mijn water... er zullen een hoop foto's van egels geplaatst gaan worden hier :).

Dag 63 - dinsdag 22 juli

Deze foto nam ik vanuit de tram onderweg naar huis. Het is zo warm dat alleen het terras van de schouwburg vol bezoekers zit. Deze is namelijk in de schaduw en alle andere terrassen in de volle zon. Zelfs de echte zon-aanbidders vonden dat iets te veel van het goede op deze super warme zomerdag.

Dag 62 - maandag 21 juli

Zijn jullie mijn zonsopgangen al zat? Ik niet :). Vanmorgen valt het me voor het eerst op dat de dagen alweer korter worden. De zon is nog niet op als ik de ochtendwandeling maak en komt halverwege het pad in volle glorie op. Prachtig!

Dag 61 - zondag 20 juli

Aangezien het gisteren zo vreselijk warm was en ik daardoor niet zo goed heb geslapen, ben ik vanmorgen heeeeel vroeg gaan lopen (5 uur ongeveer... best vroeg op een zondag niet)? Het dauw ligt nog op het gras en de honden rennen vol energie door het weiland. Als de zon straks doorbreekt komen ze niet meer van hun plek. 

061.JPG

Dag 60 - zaterdag 19 juli

Lindenhoff hield een open dag met 'big roast', muziek en drankjes. Daar aangekomen kreeg ik een persoonlijke rondleiding door de pluktuin en de winkel. Ook lopen er koeien en varkens rond, waaronder deze super nieuwsgierige en knorrende biggetjes. 

Dag 59 - vrijdag 18 juli

Het OV was zo vreselijk warm vandaag op de weg naar huis. Bij thuiskomst heb ik handen en voeten in een emmer water gestoken. Boef, onze waterrat, vond het fantastisch :).

Dag 58 - donderdag 17 juli

Het is vakantietijd en iedereen vertrekt naar zonnige oorden. Op mijn werk zijn nog maar een handjevol mensen aanwezig. Tegelijkertijd stromen horden toeristen Nederland juist in. Mijn dagelijkse wandeling door het park op weg van tram naar werk en weer terug wordt vergezeld door honderden mensen. Het geeft het park een heel gezellig sfeertje.

058.JPG

Dag 57 - woensdag 16 juli

Het is heel slecht te zien maar als je goed kijkt zie je een vliegtuig vlak voor de maan langs vliegen op het moment dat ik de foto nam. Vond het zo raar... ik had het vliegtuig helemaal niet gezien en zag het pas toen ik de foto later bekeek. 

Dag 56 - dinsdag 15 juli

Het is warm.... veel te warm om een lange wandeling te maken. Daarom heb ik de honden meegenomen naar het weiland, kunnen zij lekker rennen, graven en zwemmen en ik lekker in het gras liggen en naar boven staren. Prima deal. 

056.JPG

Dag 55 - maandag 14 juli

Geluksmomentje van de dag? Boef die de maatbeker uitlikt met 'crazy eyes'. Ze kijkt zelfs een beetje scheel, zo enthousiast is ze.

Dag 54 - zondag 13 juli

Vandaag heb ik heel weinig gedaan behalve wat kleine klusjes in het huis (je weet wel... wassen, spulletjes opruimen, etc) en met mijn voetjes bungelen over de rand van ons terras. Moeder eend kwam haar jongen showen. 

Dag 53 - zaterdag 12 juli

Poeh wat is het warm vandaag! Te warm om te lopen dus we hebben de hondjes meegenomen naar het weiland waar voldoende sloten zijn om in af te koelen. Voor ons heb ik lekkere verse watermeloen meegenomen. Zo krijgen we een hele boel vitamine C en D binnen.

Dag 52 - vrijdag 11 juli

Het nieuwste Peachy Paleo recept is vandaag online gegaan en deze is bijzonder omdat dit wat mij betreft de eerste semi-prof foto is die ik heb gemaakt. En dat nog wel met een oude iPhone :). Ik ben echt super blij met het resultaat. 

Pannenkoektaart met aardb_550.jpg

Dag 51 - donderdag 10 juli

Vanavond zijn we bij een waarzegger op bezoek geweest die vanuit een caravan op de kermis kon handen lezen en kaarten leggen. We verwachtten een mysterieuze dame met grote ringen in haar oren en veel kettingen om haar nek maar werden verrast door een lieftallig mannelijk koppel die ons de oren van het hoofd hebben gepraat. Erg leuke ervaring :).

051.JPG

Soupe au Pistou

Soupe au Pistou

Muffins (basisrecept)

Muffins (basisrecept)