Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

100 happy days - deel 1

100 happy days - deel 1

Ben je deze fantastische uitdaging al tegengekomen of aangegaan? Het idee is dat de meesten van ons weinig of geen tijd vrijmaken om elke dag een geluksmomentje mee te pikken, even stilstaan bij iets dat je blij maakt. Dat geluksmomentje kan van alles zijn. Maak een foto die weergeeft wat je blij maakt en deel dat. Wereldwijd blijkt dat 71% van de mensen die hieraan meedoen voortijdig stoppen omdat ze er geen tijd voor zouden hebben. 

Ik ga deze uitdaging ook aan! Ik vind het een heel goed initiatief waarbij je je bewust wordt van de gelukkige momenten in je leven, klein of groot. Elke dag zal ik mijn geluksmomentje met jullie delen.  


Dag 50 - woensdag 10 juli

Nee, ik ben vandaag niet jarig. Wel ben ik nu op de helft van de 100 happy days challenge! Mijn blogje heeft ondertussen wat moeite gekregen met het verwerken van deze hele lange post met ondertussen 50 foto's dus ik ga de volgende 50 dagen in een nieuwe post zetten (100 happy days - deel 2) en laat deze voortaan rusten. 

Dag 49 - dinsdag 9 juli

Regelmatig zie ik reeën tijdens het wandelen, maar vaak zijn ze ver weg of maken ze zich uit de voeten voordat ik mijn camera kan pakken. Deze jonge ree stond op ongeveer 10 meter afstand en bleef zowaar staan. Wat een poepie!

Dag 48 - maandag 8 juli

Via marktplaats hebben we 100 tennisballen op de kop getikt. Wij lopen meestal met tennisballen en gooistokken om onze veel te energieke honden moe te krijgen. Ik kon het niet laten. Ik heb de hele doos ballen in de woonkamer omgekieperd. Hun ogen waren zo groot als schoteltjes :).

048.JPG

Dag 47 - zondag 6 juli

Pulled pork uit de slow cooker. Zooooo lekker. Ik ga deze binnenkort omzetten in een lekker recept. Wij hebben er in ieder geval van zitten smullen. Zondagavond EN de volgende dag ging het natuurlijk mee voor de lunch.

047.jpg

Dag 46 - zaterdag 5 juli

Er loopt zomaar een pauw over de weg! Ik heb ze al vaak gehoord op deze plek maar nog nooit tegengekomen. Deze pauw had absoluut geen haast en ik heb hem even goed kunnen bekijken. 

046.JPG

Dag 45 - vrijdag 4 juli

Vandaag waren er veel storingen in het openbaar vervoer waardoor ik veel later thuis kwam dan verwacht. Daarbij kwam ook dat mijn vriend niet thuis was en ik Boef nog moest uitlaten. Ik ben eerst gaan wandelen en besloot tijdens de wandeling dat ik geen zin meer had om te koken. In plaats daarvan zou ik een grote zak patat gaan halen. Ik had er al helemaal zin in. Op de terug weg ben ik zo voorbij de snackbar gereden... zonder nog aan de patat te denken! Uiteindelijk heb ik een snelle omelet met zoete aardappel gegeten, wat echt heerlijk was. Daarna ben ik lekker onderuit gaan zitten met een filmpje en een bakje zelfgemaakt yoghurt ijs. Helemaal in mijn sas :).

045.JPG

Dag 44 - donderdag 3 juli

Mijn sleutels verloren! Aan het eind van de werkdag kon ik ze nergens meer vinden. Bleek dat ik ze tijdens de pauze buiten had laten liggen op een muurtje. Gelukkig heeft iemand ze meegenomen en bij een winkel achtergelaten waar ik ze dus terug kreeg. Pffff wat een opluchting :).

044.JPG

Dag 43 - woensdag 2 juli

Vandaag heb ik geluncht aan het strand. Even lekker uitwaaien en met de honden spelen. Ik ben vroeg vertrokken en heb geen tijd genomen om een Paleo lunch in elkaar te zetten, maar dit gezonde 'finger food' vult ook prima.

043.JPG

Dag 42 - dinsdag 1 juli

Peachy Paleo heeft een nieuwe look and feel! Wat vind je ervan? Laat me je vertellen hoe dit is gekomen... We waren wat aan het rommelen met de achtergrond toen opeens alle instellingen van het blog overschreven werden en de gehele site terug gezet werd naar de originele instellingen. WAT ERG! Alles was anders en lelijk! Ik had ook net de nieuwsbrief uitgestuurd en iedereen die op het blog kwam rond die tijd zal de oude instellingen gezien hebben. We hebben zo snel mogelijk de boel aangepast zodat het er weer een beetje als Peachy Paleo uit zou zien. Nog niet alles staat goed en ik zal de aankomende dagen e.e.a. nog wat moeten bijschaven maar eigenlijk vind ik hem zelf een stuk mooier dan voorheen. Een geluk bij een ongeluk dus :).

043.jpg

Dag 41 - maandag 30 juni

Staar jij wel eens omhoog? Ik heb wel eens iemand horen zeggen dat ze nog nooit een vallende ster had gezien... kijk eens omhoog! De lucht is vaak zo mooi. Deze foto is genomen vanuit de trein onderweg naar huis. Terwijl iedereen om me heen naar het schermpje van zijn of haar telefoon kijkt, zoek ik naar figuren in de wolken. 

041.JPG

Dag 40 - zondag 29 juni

Vanmorgen heb ik de honden meegenomen naar de plassen. De combinatie van water, ballenstok en bal maakt ze ontzettend vrolijk. En zij maken mij vrolijk :).

040.jpg

Dag 39 - zaterdag 28 juni

Nog voordat ik begon met het schrijven van dit blog heb ik eens een recept gevonden voor Scotch Eggs, gehaktballen met daarin een hardgekookt eitje. Het staat dan ook al maanden op mijn receptenplanner om te proberen en eventueel als recept op mijn blog te plaatsen. Vandaag ben ik daar eindelijk aantoe gekomen en ik ging op zoek naar het oorspronkelijke recept en vond toen de Nederlandse benaming voor dit gerecht... Gehaktballen Kiekeboe! Geweldige naam toch? Jullie zien hem binnenkort verschijnen :)

039.JPG

Dag 38 - vrijdag 27 juni

Deze grappige ouderwetse tram kwam luid klingelend langs denderen toen ik op weg was van mijn werk naar het station. In al die tijd dat ik in Amsterdam werk heb ik z'on oude tram nog niet gezien. Gewoon grappig.  

038.JPG

Dag 37 - donderdag 26 juni

OH. EM. GHEE. Wat zijn die ochtenden toch mooi! Nog voordat ik koffie heb gedronken kom ik 's-ochtends om half 6 super slaperig het hoekje om (honden uitlaten) en dan zie je dit... 

037.JPG

Dag 36 - woensdag 25 juni

Hoe leuk is dit?! Gisteravond ging de bel en stond een vriendin van mij voor de deur met 3 artisjokken uit eigen (moes)tuin. Dank je Anne! Ik heb nog maar 1 keer artisjok gegeten dat ik me kan herinneren. Een plan de campagne ligt al klaar. Vanavond eten wij artisjok uit de oven. Als het een succes is zal ik binnenkort het recept plaatsen. 

036.JPG

Dag 35 - dinsdag 24 juni

Bij aankoop van onze voorraad koffie kreeg ik deze thermosbeker kado! Niet zo heel spannend, maar ben zo blij als een kind! Ik drink veel koffie... dat is niet zo goed, dat weet ik, maar met de overstap naar Paleo is koffie naast water ongeveer het enige wat ik drink. Ik drink 1 koffie bij mijn ontbijt en maak een tweede bakkie voor onderweg in de auto naar het station. Ik ga dan heel langzaam door de bochten om geen koffie te morsen in mijn auto (ik heb geen bekerhouder), maar toch gaat het vaak over de rand. Met deze beker kan ik het zonder problemen meenemen, al zal ik mezelf moeten inhouden om niet 3 bakken koffie mee te nemen. Misschien kan ik beter thee meenemen :).

035.JPG

Dag 34 - maandag 23 juni

De ganzen vliegen tijdens de ochtendwandeling heel laag over. Het duurde wel 5 minuten voordat ze landden. Ze bleven maar cirkelen over het weiland, steeds een meter lager totdat ze voet aan de grond zetten. Machtig mooi.

034.JPG

Dag 33 - zondag 22 juni

Mijn oma woont in België en vandaag zijn mijn mams, zusje en ik bij haar op bezoek gegaan. Mooi ritje door kleine dorpjes en tussen de huizen in zag ik opeens de Kathedraal van Mechelen! Daar zal ik volgende keer zeker naar binnen gaan. Ik vind de architectuur van kathedralen zo prachtig om te zien en degene in Mechelen ben ik nog niet eerder binnen gegaan. Bucket-list! :)

033.JPG

Dag 32 - zaterdag 21 juni

Op de foto is het helaas niet erg duidelijk, maar op het hekje zitten 3 roofvogels op ongeveer 2 meter uit elkaar. Roofvogels zie ik vaak, maar vanmorgen maakten ze jacht op een haas! Dat heb ik nog nooit gezien. De oren van de haas staken boven het gras uit. Een van de roofvogels dook erop af waarna de haas het op een rennen zette en toen kwamen de andere 2 roofvogels er ook achteraan. Heel spannend! Nadat de haas was ontkomen, streken de vogels neer op het hek en daar zitten ze dan.

Dag 31 - vrijdag 20 juni

Schorpioenen op stokjes? Deze foto kreeg ik toegestuurd van een vriendin met de vraag of ik dit zou willen hebben. Ze kon ze ergens kopen geloof ik. Het fijne weet ik er nog niet van, maar ik ben heel benieuwd. Ik weet niet zeker of ik dit zou willen eten... wat jij?

Dag 30 - donderdag 19 juni

Kijk eens wat een enorme zwaan! Geen echte hoor... dit is onderdeel van een kunstroute in het Vondelpark. Dagelijks maak ik met mijn collega's een wandelingetje door het park op weg naar de supermarkt en dit wandelingetje heeft nu wat extra bezienswaardigheden, zoals ook deze zwaan. 

030.JPG

Dag 29 - woensdag 18 juni

Ook even voorstellen... onze poes genaamd Poes, hier volledig content in de armen van mijn vriend. Ze is altijd in de buurt van mijn vriend te vinden :).

029.JPG

Dag 28 - dinsdag 17 juni

Mag ik je even voorstellen aan Titou? In tegenstelling tot Boef (zie dag 7 en 13) laat Titou zich moeilijk fotograferen... hoe erg je ook je best doet om haar in de camera te laten kijken, ze kijkt altijd net even weg of duwt haar neus juist in de camera zodat je niets meer ziet. We hebben vanmorgen een kleine fotoshoot gehouden met z'n tweetjes en dit is het beste resultaat. Zo hou je jezelf bezig :)

Dag 27 - maandag 16 juni

Vanmorgen was ik mijn bed niet uit te branden! De wekker ging naar mijn mening veel te vroeg en ik had echt moeite met opstaan. Daar heb ik niet vaak last van sinds ik zo gezond eet. Ik zorg ervoor dat ik op tijd in bed lig en kijk geen TV voor het slapen gaan zodat mijn natuurlijke ritme niet verstoord word door 'lichtvervuiling' van TV of computer. Toch was ik vanmorgen vermoeider dan gebruikelijk en sleurde mezelf eruit met weinig zin om de honden uit te laten. Toen bleek dat er een nieuwe aflevering beschikbaar was van een van mijn favoriete podcasts "We're Alive'. Dat is een klassiek zombie verhaal gebracht als een soort hoorspel. Dus, kopje koffie naar binnen gegoten, ballenstok mee en koptelefoon op voor weer een spannende aflevering. Tegen de tijd dat ik terug was van de wandeling was ik helemaal wakker en happy de peppy.

027.PNG

Dag 26 - zondag 15 juni

Vanmorgen ben ik lekker vroeg opgestaan en gaan wandelen op de hei met hondjes en een plastic tasje. Er staan hier namelijk tientallen krentenboompjes vol met bessen. Het gebeurt niet vaak dat je deze bessen kunt plukken aangezien de vogels hier dol op zijn en de vruchten bijna geen kans krijgen om te rijpen. Maar, ik had super veel geluk en ben na een verzameltocht van bijna twee uur ben ik thuis gekomen met genoeg bessen om jam van te maken. Mijn opa maakte hier vroeger wijn van... ook een goed idee :)

026.JPG

Dag 25 - zaterdag 14 juni

Vanmorgen heb ik op de markt naast de wekelijkse boodschappen ook een paar verse Hollandse nieuwe gehaald. Watertandend ben ik daarna nog gaan tanken en boodschappen bij de supermarkt gaan doen, constant denkend aan het moment dat ik hier mijn tanden in mocht zetten. Nu liggen alleen de staartjes nog op mijn bord. Wat is dit toch vreselijk lekker. Zou haring me gaan tegen staan als ik ze elke ochtend voorgeschoteld zou krijgen? Ik betwijfel het...

Dag 24 - vrijdag 13 juni

Ja ja, daar is 'ie dan. De trein die mij het weekend in gaat rijden. Ook al heb ik maar een kort werkweekje gehad, toch ben ik blij om hier in het zonnetje op het perron te staan en over een half uurtje thuis te komen. Plannen voor vanavond... helemaal geen. Lekker hoor!

Dag 23 - donderdag 12 juni

Mijn vrije dagen zijn voorbij, dus toen mijn wekker vanmorgen om 5 uur afging had ik wat moeite met opstaan. Deze prachtige zonsopgang tijdens het uitlaten van de honden heeft me volledig wakker gekregen en ik heb staan glimlachen bij het weiland. Schitterend toch?

023.JPG

Dag 22 - woensdag 11 juni

Kijk dit eens! Vingerhoedskruid dat ruim twee koppen boven mij uitstak (en ik ben 1.80)! Ik heb nog nooit zoiets gezien...

022.JPG

Dag 21 - dinsdag 10 juni

Omdat ik op woensdagen altijd vrij ben en we gisteren natuurlijk allemaal vrij waren, heb ik vandaag een extra dagje vakantie opgenomen. Dus ik geniet van een extra lang weekend. Vandaag heb ik weer een uitgebreide wandeling met de honden gemaakt en kwam toen deze kleine kikker tegen. Ja ik weet dat het een pad is, maar dat woord vind ik niet passen bij deze kleine dingetjes dus ik blijf het stug een kikker noemen. Ik heb iets met kikkers. Geen idee waar dat precies vandaan is gekomen, maar ik denk dat het door mijn tante komt die vroeger haar hele huis vol had staan met ode's aan kikkers. 

021.JPG

Dag 20 - maandag 9 juni

Vanavond, om een uur of 6 hebben we ons avondeten ingepakt en zijn we de bossen in gegaan waar we heerlijk hebben gewandeld. We hebben een mooi plekje gevonden onder een boom (het regende namelijk) en hebben daar gepicknicked. Soep en een flinke salade. Ik ben gek op dit soort spontane 'uitjes' en kan niet wachten op onze extra lange vakantie waarin we dit elke dag gaan doen, maar dan hoog in de bergen van Zuid-Frankrijk. 

Dag 19 - zondag 8 juni

Ik ben weer student! Mijn interesse in gezonde voeding groeit met de dag en hoe meer ik leer, hoe meer vragen ik heb. Daarom heb ik mij ingeschreven voor de opleiding Natuurvoedingsadviseur bij Civas en gisteren is het gehele pakket met lesmateriaal bezorgd. 3 mappen vol informatie over het menselijk lichaam, de geschiedenis van voeding, product- en warenkennis, ziektebeelden, natuurvoeding en nog veeeeel meer. Vanmorgen stond ik extra vroeg op en ben ik begonnen. Leuk en leerzaam! 

Dag 18 - zaterdag 7 juni

Kleine katjes worden groot. De kittens bij mijn vader thuis zijn ondertussen anderhalve week ouder en beginnen al behoorlijk rond te rennen. Toen ik vandaag bij ze ging kijken kwamen ze allemaal miauwend aanzetten met van die kleine rechtopstaande staartjes en grote ogen. Zo schattig! Daar kan je uren van genieten.

Dag 17 - vrijdag 6 juni 2014

Voor mijn werk reis ik dagelijks van en naar Amsterdam CS en heel soms ligt er dan zo'n enorm cruise ship achter het centraal station. Machtig om te zien al zou ik er denk ik niet zelf aan boord willen met zo veel mensen tegelijk. Ik vind het elke keer indrukwekkend om te bekijken. Twee jaar geleden waren we op vakantie in Noorwegen en hebben toen een reus in de haven zien liggen. Deze toeterde heel luid bij vertrek. Als ik ze in Amsterdam zie hoop ik elke keer dat ze hun scheepshoorn laten horen. Ik denk dat dat makkelijk te horen valt vanuit de trein.

Dag 16 - donderdag 5 juni

Nog meer ooievaars! Deze zaten bovenop het dak van een huis waarlangs ik mijn ochtendwandeling maak. Ze hebben mij en de honden nagekeken tot we de hoek om gingen. Ik vind ze echt prachtig.

Dag 15 - woensdag 4 juni

Vandaag ben ik samen met mijn mams naar Utrecht gegaan om meelwormen, krekels en sprinkhanen te proeven bij het internationale evenement van Rentokil. Ik heb echt even een knop moeten omzetten voordat ik een sprinkhaan in mijn mond durfde steken, maar daarna heb ik overal van geproefd en moet zeggen... helemaal niet zo verkeerd! Deze BBQ meelwormen vond ik het lekkerst. Al met al een toffe ervaring :).

Dag 14 - dinsdag 3 juni

Vanmorgen stond het weiland tegenover ons huis helemaal vol met ooievaars. Ik telde er 7 in de opkomende zon. Prachtig niet? Ik kan me nog goed de eerste keer herinneren dat ik een ooievaar zag. Ik zat toen met mijn vader in de auto en de ooievaar zat bovenop een lantarenpaal. We zijn ervoor gestopt, zo bijzonder was het. Tegenwoordig stikt het ervan, in ieder geval bij ons in de omgeving, maar ik vind het nog steeds schitterend om ze te zien.

Dag 13 - maandag 2 juni

Boef heeft een pompoen gevonden en is zeer verontwaardigd dat ze deze niet mag houden. Onze beide honden zijn echt gek op pompoen! Ze krijgen altijd een paar stukjes als ik pompoensoep maak, maar het is niet de bedoeling dat ze een hele pompoen te pakken krijgen :).

013.JPG

Dag 12 - zondag 1 juni

Tadaa, daar is ie dan. Aardbei-banaan ijs in een zelf gemaakt chocolade kommetje. De keuken heeft een flinke poetsbeurt ondergaan na de chocolade explosie gisteren, maar ik ben heel blij met het resultaat :). Het recept voor dit heerlijks volgt binnenkort.

Dag 12

Dag 11 - zaterdag 31 mei 2014

Vandaag heb ik een poging gedaan kommetjes te maken van chocolade (chocolade smelten en een ballon erin dopen). De eerste ballon ging prima, maar de volgende 3 ballonnen knapten. De keuken en ikzelf zaten echt helemaal onder de chocolade! Deze foto is genomen nadat de eerste ballon knapte. Daarna knapten er nog 2... vloer, aanrecht, raam, gasstel, onderkant keukenkastjes, mijn kleding... chocolade OVERAL!

Dag 11

Dag 10 - vrijdag 30 mei 2014

Van mijn schoonmoeder gekregen, deze hele volle bos verse kruiden uit eigen tuin. Ze hangen nu te drogen in onze kelderkast. Heerlijke salie, maggie, marjolein, munt, rozemarijn en uhm... nog wat kruiden. Bedankt T!

Dag 10

Dag 9 - donderdag 29 mei 2014

Hemelvaart. Wat hebben we vandaag gedaan? He-le-maal NIETS behalve met z'n tweetjes aflevering na aflevering van the Walking Dead kijken. De hele dag was een groot happy moment en ik heb er zowaar geen foto van genomen :). Daarom deel ik een extra foto van gisteren toen ik met de kittens bij mijn vader thuis heb geknuffeld. 

Dag 9

Dag 8 - woensdag 28 mei 2014

Eindelijk, na 6 weken, ben ik op bezoek gegaan bij een goede vriendin die net bevallen is (6 weken geleden dus...) van haar tweede. We zien of spreken elkaar niet vaak, maar we kennen elkaar al sinds we 10 zijn. Altijd als we elkaar zien voelt het als vanouds. Alleen heeft ze nu een schattig klein poppetje van 2 jaar met grote kijkers die non-stop brabbelt en dus een nog kleiner poppetje van 6 weken die geen kick heeft gegeven de hele tijd dat ik er was. Heerlijk om je weer even te zien I :). Op haar koelkast hing deze magneet...

Dag 8

Dag 7 - dinsdag 27 mei 2014

Zomaar een extra dag vrij nemen deze week! Op woensdagen werk ik niet, donderdag is het hemelvaart en vrijdag is ons kantoor gesloten. Maandag heb ik gewerkt en pas laat op de dag besloten om vandaag ook vrij te nemen. Resultaat... 6 dag vrij! Heeeeeeerlijk. Om het te vieren heb ik vanochtend extra lang met de hondjes gelopen. Hier zie je Boef die niets liever wil dan de tennisbal die ik in mijn hand heb. 

Dag 7

Dag 6 - maandag 26 mei 2014

Deze heerlijke dadel-kokos balletjes.... een regelrechte HIT! Het recept volgt :)

Dag 6

Dag 5 - zondag 25 mei 2014

Mijn pakketje met ei-vormpjes is eindelijk binnen! Ik heb ze helemaal uit China laten komen. Gisteren, tijdens het boodschappen doen zag ik deze vormpjes ook liggen bij Blokker, hahahaha. Het resultaat is iets minder mooi dan verwacht, maar ik vind ze toch heel leuk. Misschien moet ik iets kleinere eieren gebruiken volgende keer. 

Dag 5

Dag 4 - zaterdag 24 mei 2014

Deze jonge kauw kwam heel dichtbij om te kijken of ik iets te eten voor hem had. Prachtig dier. 

Dag 4

Dag 3 - vrijdag 23 mei 2014

Alle tijd nemen voor een omeletje, kopje koffie, zelf gemaakt suikervrij chocolaatje in de vorm van een vlinder (recept volgt binnenkort) en een aflevering van mijn favoriete serie... en dat alles voordat ik om 7:15 de deur uit moet om naar mijn werk te gaan. Heerlijk om zo ontspannen de dag te beginnen :).

Update! Het recept voor suikervrije chocoladebonbons staat nu ook op het blog. 

Dag 3

Dag 2 - donderdag 22 mei 2014

De ganzen die in deze dode boom zitten en elke ochtend het hele bos wakker schreeuwen als ik langs kom lopen met de honden. Zie je ze zitten? Verderop kom ik ook nog reeen en koeien tegen. Heerlijk!

Dag 2

Dag 1 - woensdag 21 mei 2014

Wat mij vandaag heel happy heeft gemaakt was een stevige maar ontspannende massage van een zeer bekwame masseur. Voor iedereen in de omgeving van het Gooi... dit is echt een aanrader! 

Dag 1

Pannenkoektaart met aardbeien

Pannenkoektaart met aardbeien

Groenten-quiche-cake

Groenten-quiche-cake